Återhämtning, utan dåligt samvete?

Mammalivet / mammaliv, småbarnsliv, återhämtning / Permalink / 21
(null)
Med två små är återhämtning inte alltid det enklaste, hos oss blir det möjligt igenom att jag har bus-påsar gömda i köket och trappförrådet. Påsar med lego, pussel och sådant hon glömt att hon har. Detta kan sysselsätta lilla madame i någon timme. Herr Bebis sätter jag i babygymmet.

Då. Nu. 

Istället för att plocka ur diskmaskin, planera middag, städa hallen, förbereda instagram texter, ringa samtal osv etc mm.
 I s t ä l l e t, sätter jag mig på golvet bredvid Molly. Eller lägger huvudet på en kudde bredvid där hon leker. Och bara Är.

När båda senare sover, sover jag.

Vid tillfälle spelar jag mobilspel, ingen hjärnvila men väl fokus på något annat än hundra måsten.

Kvällen kommer och vid 20:00 sover oftast båda kidsen, pga allergier finns det inte mycket jag längre kan eller vill äta - men fruktsallad, vaniljsoyghurt, daddelbollar och naturgodis står uppdukat till minst två avsnitt Modern Family.

21:30 är jag däckad i soffan. Glömmer plocka upp leksaker, förbereda nattens nappflaskor och kommer ångra detta 01:30 när Herr Bebis vaknat.

Men så får det vara. Ibland. Ofta. Det beror på hur mycket energi vi gjort av med på saker vi helst undvikit.
I ärlighetens namn har jag fått the mens för första gången sedan förlossningen i april och ow my gawd.... järnbrist. Check! 
Så nu vilas och återhämtas det helt utan ett uns dåligt samvete. Eftersom det bara skulle pajja poängen med vilan.

Hur gör Du för att ladda om efter en tuff period? Och kan du vara vänlig mot dig själv när Du gör det?

Ha en fantastisk Söndag!
Kärlek.
Namaste.
Amen.

#1 - - Denise:

Jag gör precis som du...bara är! 💗

Svar: Hoppas du har en Fin dag idag där du har stunder med av att bara vara🌻
Marie Wigunsjö

#2 - - Jennysvardag:

För att jag ska hinna återhämta mig på kvällarna så söver jag sonen efter Bolibompa. Så har jag några timmar på mig att varva ner och duscha

Svar: Hahaha vad skönt att fler använder ordet Söver sina barn😆 Det kör vi med på hahaha
Marie Wigunsjö

#3 - - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

När jag hade utmattningssyndrom 2016 så fick jag lära mig att komma in i det där "bara vara". Jag hade inga strategier då, kör på i 200 blås konstant sedan 2004. Så när jag kraschade fick jag lära om, på ett vis var det kanske bra. Jag bara är genom att läsa andras bloggar, eller stunden när jag skriver en text. Jag tar någon promenad och lyssnar på en Podcast som inte kräver att jag ska behöva vara hjärnkirurg för att förstå vad de pratar om.

Kanske tar jag en bild, och så tittar jag på en serie med min snart fjortonårig till son :).

Tycker det är fint att du hittar strategier själv, man behöver det så väl <3.

Svar: Tack för att du delar med dig. Utmattning är ingen enkel potatis att hantera, maken har kämpat i snart 4 år för att hitta det "jag" som fanns under alla lager av normer om allt man borde och ska. Nu börjar han ätnligen må bättre. Samma sak med mamma min. Det låter som om du verkligen hittat bra och harmoniska strategier för att dels var snäll med dig själv och kunna låta hjärnan vila lite :) så viktigt.
Jätte stor tisdags kram!
Marie Wigunsjö

#4 - - Anonym:

Känner igen mig !

Svar: ❤️🙏
Marie Wigunsjö

#5 - - Frugan E:

Sååå viktigt med vilan. När mina barn var små höll jag på att krevera av dåligt samvete för hur icke perfekt jag och hemmet var, men vad tusan. Hade kunnat ägna den mentala energin åt barnen istället. :)

Svar: Precis så jag lärt mig att tänka om! Såg själv hur jag mådde efter första barnet och andra mammor, inför vårt andra ändrade jag helt mentalt inställning och kan nu både göra socialmedia karriär och vara närvarande med kidsen. Fast huset.. ja.. det är inte alltid vackert haha :D
Marie Wigunsjö

#6 - - Freja:

Det är så viktigt det där, med att bara kunna vara i nuet. ❤️

Svar: ❤️verkligen🙏
Marie Wigunsjö

#7 - - Kamilla:

Återhämtning och små pauser i vardagen är så viktigt för att hämta ny energi och kraft. Fin blogg du har.

Svar: Visst är det! Jag har börjat förstå det ordentligt nu :) Tack! Ha en helt underbar dag!
Marie Wigunsjö

#8 - - Elisa:

Fick mitt första barn i början av mars och efter det är det så mycket jag inte gjort eller gör på en gång. Just för att få göra ingenting när jag väl har chansen och på så sätt återhämta mig. Kvällarna liknar dina lite, när min son somnat blir det soffhäng med film och dator. Att städa köket lämnar jag till morgonen efter... :)

Ha en fin söndag du med!

Svar: Blir så glad att höra om fler som prioriterar sitt välbefinnande. Idag är en mindre rolig dag med ca fyra tvättmaskiner och en del städning att hämta igen, men det var det värt att vila i nästan fyra dagar inför! :) Ha en strålande tisdag fina du!
Marie Wigunsjö

#9 - - torres:

Det är så viktigt att bara vara också 😍😍

Svar: Exakt!
Marie Wigunsjö

#10 - - Lillemor:

Kroppen mår bra av att släppa alla krav, alla måsten som behöver göras, dom väntar på en när man har kraften och orken och faktiskt glädjen att ta itu med dom, så när man " bara är" se då till att njuta av det fullt ut. :)

Svar: Så fint skrivet och alldeles genuint sant :)
Marie Wigunsjö

#11 - - Marina:

Precis som de ska vara, jag gör exakt likadant, ibland får man bara strunta i alla "måsten" och känna sig lite "slö", vi är ju bara människor :D

Svar: Slö är lyx känsla att ha utan något dåligt samvete, gårdagen blev precis en sådan dag och nu på förmiddagen somnade alla fyra i familjen två timmar haha :D underbart!
Marie Wigunsjö

#12 - - Emma Engström:

Du får verkligen försöka vila så mycket du kan! Kram

Svar: Gör mitt bästa så ofta jag kan. KRAM!
Marie Wigunsjö

#13 - - Malin Lundskog:

Fan vad bara du är! Numera är jag grym på återhämtning och har aldrig dåligt samvete. När jag hade småbarn däremot? En jä-a prestationsprinsessa! (som senare brakade in i väggen).

Heja dig!

Svar: TACK! Första året med första barnet var jag exakt som du beskriver, försökte hänga med på alla svängar, åka på allt, ha välstädat hem och bara hemlagat. Samtidigt som jag skulle träna, höra av mig till vänner, fix snyggt dop etc osv. PANG sa det när jag inte orkade mer. Så nu, nu njuter jag av småbarnsåren. Med ett uns av längtan tills de sover hela nätter haha KRAM!
Marie Wigunsjö

#14 - - Madde:

Mobilspel kan vara riktigt avkopplande kan jag tycka :-)

Svar: Samma här, himla bra verklighetsflykt en stund för att få tänka på något annat och ibland tom få ordning på sina tankar.
Marie Wigunsjö

#15 - - maxarna:

Känner igen det där.. Man behöver prioritera sin tid som förälder. Vad är egentligen viktigt?

Svar: Den frågan ställer jag mig varje morgon och ungefär hundra ggr till under dagen när jag tror att det finns tusen måsten :)
Marie Wigunsjö

#16 - - Ariella :

Låter som bra prioriteringar i vardagen. Ibland måste man tänka på sig själv också.

Svar: Håller helt med, men gud så svårt det kan vara emellanåt!
Marie Wigunsjö

#17 - - Anneli:

Jag är så imponerad av alla mammor! Jag hade aldrig klarat av det där, jag behöver min tid och det är varje dag. Ni är grymma!

Svar: Tack fina Du! Å alla mammors vägnar haha :D Tror på att du känner Dig bäst själv, men ändå tänker jag bara berätta - innan barnen undrade jag hur i helskotta det skulle gå att orka med dem när jag behöver så mycket återhämtning och egentid? Det har krävt många nya strategier och lärdomar, men attans i brallan, det gick detta med! Stor kärlek till DIG!
Marie Wigunsjö

#18 - - Anna:

Den där återhämtningen är så otroligt viktig. Den bästa avkopplingen för mig är när jag kan sätta mig vid datorn och skriva eller läsa bloggar. Då kopplar jag bort alla måsten ordentligt och går in i min egen värld.

Svar: Längtar tills den tiden finns om ca 1år då barnen är en aning större och tid för sådant finns igen, men just nu gör jag det bästa jag kan av det som Är. Enorm kram!
Marie Wigunsjö

#19 - - Cillaingeborg:

Ta tillfälle till varje återhämtning du kan, allt annat hinner man sen :) Ta hand om dig!

Svar: Tack Fina Du! Kram!
Marie Wigunsjö

#20 - - Anonym:

Det är så vilktigt med återhämtning och viktigt att inte få dåligt samvete för att man inte hinner med allt.... /Petra

Svar: Håller helt med. En konstart att lära sig :)
Marie Wigunsjö

#21 - - Carolina:

Jobbigt då man ibland inte får någon återhämtning, så bra att då kidsen dina sover så får du ta det lugnt i den mån du kan. Och jobbigt att det var tufft med mensen, hoppas det blir enklare sen :)

Svar: Väldigt tacksamt med två barn som gillar sina rutiner och sover någon timme på dagen. Idag känns lite bättre! Hoppas Du får en fantastisk dag! KRAM!
Marie Wigunsjö

Till top