Feng Shui och Kon Mari - De räddade mitt liv.

Minimalism / feng shui, konmari, minimalism / Permalink / 1
(null)
2003.
Jag hade nyss fyllt arton och flyttat hem till mamma efter ett år på egen hand. Livet var fyllt av alkohol, trasiga vänskapsrelationer, hoppat av gymnasiet, övervikt och akne. Kort sagt, måde riktigt kasst. Här började relationen till farsan gå käpprätt åt skogen och mitt fotfäste försvann samtidigt som jag började jobba på riktigt och inte ha en aning om att smärtorna i bröstet, hjärtat, själen: var ångest. 
 
Så jag sökte efter olika väggar till lycka.
 
Ramlade på en bok hemma hos mamma.
 
Rensa i Röran med Karen Kingston, den är slutsåld med kan finnas på Bokbörsen Om du har tur.
 
Här började mitt liv som minimalist, fick med morsan på tåget och vi rensade rensade rensade. Kände mig klarare i tankarna och bokade tid hos en Homeopat för första gången, fick hjälp med eksem och övervikt. Började äta bättre än jag gjort i hela mitt liv och vi mådde så bra. Både mamma och jag.
 
Tills ja.. saker och ting vände. Tragedier inom familjen som jag inte pratar om, för det är inte min historia att berätta när andra är så djupt inblandade. 
 
Men.
 
2005.
Vände det. Jag fixade en lägenhet i de kvarter jag varit uppväxt och började hitta mig själv igen. Mindes hur bra jag och mamma mått när vi rensat så jag började med det igen. Lånade boken ännu en gång av mamma och lusläste den. Köpte växter och möblerade efter väderstreck. Livet tog form och jag gick från soffan till att springa en mil om dagen. Jobbade helgerna på ett Videotek och dagarna i gymnasiet, extra knäckte även som dans och boxnings instruktör. Allt var Bra.
 
Tills det inte var det.
Tog några dåliga beslut och levde i en väldigt destruktiv relation i flera år.
 
Varför jag berättar detta?
 
Jo.
 
2012.
När jag vaknade upp efter överdosen, då frågade en psykolog om jag mindes en tid i livet som varit rikigt bra. Då mindes jag dessa omgångar av period. Månader av känslor som frihet, enkelhet och friska andetag. Så en av de första sakerna jag googlade på under min väg tillbaka till livet var Feng Shui, Minimalism och hur jag kunde rensa bort saker och ting som tog upp energikrävande plats i mitt liv.
 
Då fann jag Kon Mari Metoden, läs mer om den HÄR, HÄR och HÄR.
 
Det skulle ta ett par år, men jag började hitta en balans igen. Sedan jag och Maken träffades 2015 har vi rensat som dårar. Idag äger jag en garderob som får plats i en resväska. Har några få minnessaker och praktiskta prylar så som ipad, systemkamera och min älskade Marshall Stereo. Saker som jag äntligen kunde ta mig råd till när jag också slutade småhandla en massa prylar jag inte behövde. Upptäckte också hur otroligt ointresserad jag är av inredning och kläder. Helst vill jag lägga pengarna på upplevleser.
 
 
Ibland de få bloggar jag läser idag är Minimalisternas och Zen Habits, även Jenny Mustards emellanåt.
 
Så, är du som jag var - en samlare. En sakletare. Som saknar frihet och friska andetag ibland alla saker som stangerar dig kvar i ett liv du önskade mer av, då rekomenderar jag att börja läsa på om dessa sätt att leva. Feng Shui och Konmari.
 
För mig. För dig.
 
Amen.
 
 
 
...
Gilla gärna detta inlägg eller dela det vidare om du fann något intressant, en gest som tar någon sekund men kan betyda världen för någon som behöver höra just detta. Även för mig, som lever för att dela med mig.
✨🙏💛
#1 - - Fröken Minimalist:

Minimalism är verkligen fantastiskt på så många vis. Uppskattade verkligen ditt inlägg! Gav en hel del tankeställare :)

Svar: Tack, Vad roligt att höra!😀 Håller helt med, minimalism har många vis och nivåer som det hjälper på!
Marie Wigunsjö

Till top