Våga gå igenom den dörr som Öppnar sig.

Min Story, Motivation / drömma, framgång, keynote speaker, kvinnliga äventyrare, självmord / Permalink / 5
"Men, Karlstad? Marie. Hur gick det till?"
 
Jo. Det ska jag berätta. Över en längre tid har jag och Stina chattat efter att vi fann varandra på instagram. Hon råkar bo i just - Karlstad. Vår kontakt är dagligen och längs månaderna som gått har vi blivit väldigt nära vänner. Så nära att när de var på husvagnssemester i sommar kom de förbi och hälsade på.
 
De var några av de första som vi delade med oss av drömmen till, som stöttat och peppat. Allt jag inte hinner googla eller ta reda på fixar Stina i ett nafs. När jag är trött överraskar hon med meddelanden som får mig att orka skriva lite till. När jag är less berättar hon att det är okej, jag är mänsklig - skönt att se liksom.
 
I mitten av juli visste vi att vi skulle sälja huset redan nu i höst, men vi visste inte vart vi skulle flytta. Bestämde oss för att kolla på tvåor här i byn, eftersom Molly skulle få gå på dagis tills vi drar - men av olika anledningar bestämde vi för att hon inte ska gå på dagis mer och avslutade den platsen. Började prata mer och mer om att helst ville vi inte vara kvar här en vinter till, vi vill iväg redan nu. 
 
Hann knappt nämna detta för Stina innan hon glatt sade: "Kom till Karlstad!"
 
Hahahahaha. Ha?
 
Ännu en ingivelse och infall av idé blev en öppen dörr. Ett poddavsnitt med Per Holknekt ekade i min skalle. Ta chansen. Kör, bara kör! Så vi började prata detaljer, ekonomi, lösningar och praktiska saker. Inom 48h hade vi bestämt oss.
 
Och så, blev det Karlstad. En stuga nära Vänern med en så vacker utsikt att jag häpnar i hjärtat varje gång jag kollar på bilder därifrån. Tacksam, kan inte ens börja beskriva hur glad jag är för den möjlighet familjen Glaas har gett oss. Tillsammans med dem har vi lite andra projekt på gång och de gör vad de kan för att svara på frågor om husvagnsliv, ställplatser, osv, etc. De har även tagit barnen till sig som om de vore blodsband. Stjärnfamilj, som Läckberg kallar det.
 
Det hade kunnat bli vart som helst, för vi var öppna för att våga testa något nytt. Just för oss och denna gång, blev det Karlstad. Som en klok vän sagt, vi måste inte identifiera oss med det postnummer vi bor på - att flytta är en utmaning, men jäklar vad bra det kommer bli.
 
Min benmärg säger det. Rysningen jag får, varje gång jag dricker av mitt kaffe och ser över vart livet är på väg. Äntligen. Äntligen händer det. Tillsammans med min familj, får jag uppleva alla mina drömmar.
 
Vilka dörrar har du sett öppnats men inte gått igenom av olika anledningar?
Och vad ska du göra nästa gång en chans uppenbarar sig? Fundera. Vänligt. Snällt, med dig själv.
 
Amen.
 
 
Läs mer om:


#1 - - Frida G Svensson:

Så modiga ni är! och du ser verkligen till att leva livet fullt ut. Det är väldigt inspirerande!

Svar: TACK fina du! :D
Marie Wigunsjö

#2 - - Mrs Kjellström :

Men så häftiga är ni, att ni vågar :D wooow

Svar: TAck! Det är knappt så jag fattar det vissa dagar! Hoppas du mår underbart☺️❤️
Marie Wigunsjö

#3 - - Jennifer:

Mega kul när man hittar nya vänner via sociala medier :D Jag har fått många nya fantastiska vänner via detta sätt :D

Svar: Det är lite magiskt! Blir lika lycklig varje gång ett nytt band skapas med någon man aldrig annars skulle fått chansen att lära känna!
Marie Wigunsjö

#4 - - maxarna:

Det är så sjukt spännande det äventyr ni har framför er. Vissa vänner växer inte på träd. Det gäller att behålla de som finns.

Svar: Visst är det :D känner oss så taggade trots sömnbrist och en evighetslista på saker att göra haha! Ja, denna vän som funnit oss är ett guldkorn jag sällan skådat. :)
Marie Wigunsjö

#5 - - Andreas och Simone Wikström:

Vet du? Jag håller med, jag tror det kommer bli fantastiskt! Stjärnfamilj! Vilket otroligt ord, och vilken fantastisk innebörd ❤️

Till top