"Hur hinner du Allt?"

Mammalivet, Motivation / hinner inte allt, meditation, prokrastinera mindre / Permalink / 0
(null)
En nära vän frågade en dag rakt ut:
"Hur hinner du allt? Skriva, två barn, svara dm, umgås, träna, matlagning osv?"
 
1: Jag hinner inte Allt. Jag prioriterar bort sådant som tv tittande, slösurfa på mobilen, planlöst skrollande på instagram och städa. 
Du hörde mig. Från pedant till det Duger. Disken kan stå en stund. Dammsugarn blir dammig. Prio är rena nappflaskor och fräscht badrum, resten får vänta. 
 
2: Disciplin - ett fult ord för många. Detta är något jag tränat mig stark på, precis som vilken muskel som helst behövs kontinuerlig träning för resultat. Du kliver inte in på ett gym och springer milen eller kör 130kg marklyft om du varit latpotatis i stora delar av livet.
När jag har en till tio minuter över, då skriver jag. Gör några armhävningar. Svarar på ett mail. Fixar bort ett ärende. Bara DETTA inlägg du läser just nu, tog en timme totalt att skriva. Men, det tog två veckor att få till den timmen med små minut skvättar samlade till en hel pöl. 
 
3: Slutat vänta på kreativitet och "feeling" - Ända sedan tjugårsåldern har jag trott att man ska känna någon slags flödande inspiration för att kunna åstadkomma texter/musik/bild. Så är det icke. Många gånger skriver jag med halvöppna ögon mitt i natten medan matning av bebis pågår. Skriver eller redigerar bilder i bilen när maken kör ist för att kolla facebook tjugo ggr. 
Jag "bara" gör. Slutat diskutera med mig själv om jag borde/orkar eller ska plocka undan i köket. Hårt jobb, helt enkelt.
Bestämmer mig, ikväll jogging 20minuter så snart barnen somnat. Då är det så. Oavsett nån krämpa, glass sug eller längtan efter seriemaraton.
 
4: En sak i taget - Visst, hänger jag tvätten/lagar mat då lyssnar jag på ljudbok eller podd (oftast på dubbel hastighet pga rastlös av hur segt de pratar). I övrigt är jag med barnen, är jag med barnen. Svarar jag på mail, svarar jag helhjärtat. Äter vi, då smakar jag maten. På det viset vilar min hjärna mellan allt en gör på dagarna ist för att vara på tio ställen i huset samtidigt.
 
5: Meditation - Minst tre minuter om dagen. Hörlurar, en plinky plonk låt på Spotify och blundar. Låter tankarna komma och gå, fokus på andetaget utan att förändra något. Så sitter jag eller ligger en stund. Det om något, brukar klarna upp perspektivet över livet.
 
Det som får mig att må bättre än "bra", det går alltid Först. Efter det jag vill och behöver, gör jag sk måsten.
 
Då, då hinner jag vad som utåt verkar vara ALLT. Men som i själva verket är ett resultat av medvetna tankar, val och planerade prioriteringar.
 
Vad gör du för mycket av idag, som Om du gjorde mindre, skulle du ha tid för mer?
 
Amen.
 
 
 
...
Gilla gärna detta inlägg eller dela det vidare om du fann något intressant, en gest som tar någon sekund men kan betyda världen för någon som behöver höra just detta. Även för mig, som lever för att dela med mig.
✨🌻💕
Till top